Kader_Logo_Groen_png

Wie zijn wij

Wie het moderne designkantoor aan de Spaanderstraat 36 in Oss voor het eerst betreedt, zou het niet vermoeden, maar van der Ham Glasgroothandel kent een rijke historie die zijn oorsprong vindt in 1959. In dat jaar opende de heer en mevr. Van der Ham in de Osse binnenstad een schildersbedrijf. Niet veel later breidden zij hun werkzaamheden uit met een winkel in verf en behang. Het ging het familiebedrijf dermate voor de wind dat er in 1972 uitgeweken moest worden naar een grote bedrijfshal op het industrieterrein in Oss. In 1998 vond een volgende verhuizing plaats naar de huidige locatie aan de Spaanderstraat.

Van der Ham wist zich vanuit dit onlangs geheel gemoderniseerde bedrijfspand te ontwikkelen tot een regionaal verzorgende groothandel in vlakglas die werkelijk alle vakdisciplines in eigen huis heeft. Paradepaardje is de goed geoutilleerde slijperij waar vaklieden en een supermodern machinepark garant staan voor hoogwaardige eindproducten. Vrijwel elke bewerking wordt hier tot in de perfectie uitgevoerd: poly slijpen, facet slijpen, verstek slijpen, boren en CNC-bewerking.

Van der Ham beschikt verder over een gigantische voorraad vlakglas, een expeditieafdeling met eigen kraanauto’s en een designkantoor dat alom geldt als hét regionale kenniscentrum op het gebied van vlakglas. De betrokken en klantvriendelijke medewerkers geven er voorlichting aan klanten, ontzorgen ze waar nodig en coördineren hier vandaan de complete goederenstroom.

Van der Ham Glasgroothandel levert onder meer aan schilders, glaszettersbedrijven, aannemers, kozijnfabrikanten, interieurbouwers, scheepsbouwers, jachtwerven, standbouwers en de meubelindustrie.

Het assortiment bestaat uit floatglas, draadglas, figuurglas, gelaagd glas, gehard glas, gelaagd/gehard glas, brandwerend, kogelwerend en beloopbaar glas, blanke of in kleur uitgevoerde spiegels en isolatieglas in de meest uiteenlopende samenstellingen. Daarnaast zijn ook allerlei bijzondere toepassingen leverbaar: glas in lood, monumentenglas, geëmailleerd/lakglas, priva-lite, okalux, loodglas en tal van andere toepassingen die wellicht niet eens in de productcatalogus staan. Tenslotte zijn ook allerlei toebehoren voor het plaatsen van glas beschikbaar.

Plaatsingswerkzaamheden worden niet uitgevoerd, met uitzondering van de montage van buitenproportionele speciale ruiten, hardglazen deuren, wanden, puien, trappenhuizen en balustraden.

Onze service

Iedere bestelling wordt met de grootste zorgvuldigheid ter hand genomen door een verkoopteam dat alle administratieve disciplines tot in de puntjes beheerst, maar ook kan bogen op jarenlange ervaring op de werkvloer. Alle orders worden meteen op de dag van binnenkomst verwerkt en omgevormd tot productieopdrachten voor de eigen werkplaats of tot bestellingen voor externe leveranciers. Op die manier blijft de goederenstroom vanuit de werkplaats of magazijn naar de klanten steeds goed gecoördineerd.

Dankzij de korte lijnen en snelle communicatie, zowel intern als extern, weet Van der Ham Glasgroothandel de klanten steeds adequaat te bedienen. Ook het feit dat iedere kantoormedewerker eerst ervaring opdeed op de werkvloer en daardoor over een goede technische kennis beschikt, levert daar zeker een bijdrage aan. Ze weten zich perfect in te leven in de situatie van de klant en zijn eventuele problematiek op de bouw. De medewerkers worden steeds bijgeschoold zodat ze steeds op de hoogte zijn van de laatst geldende normen in het Bouwbesluit en NEN-normeringen.

De werkplaats wordt bemand door gemotiveerde en grotendeels in eigen huis opgeleide vakmensen die ouderwets vakmanschap en moderne technologie laten samenvloeien. Ze bedienen de meest moderne, computergestuurde machines, maar leveren ook nog steeds traditioneel vakwerk door uit de hand te snijden of slijpen. Het machinepark is dermate up-to-date en uitgebreid dat zelfs de grootste piekbelasting geen enkel probleem vormt. Opleveringstermijnen komen daardoor niet in het geding. Dankzij het overgedimensioneerde machinepark kan Van der Ham klanten die in tijdnood zitten steeds flexibel tegemoet treden.

 
Downloads

  • Brochure Groothandel
  • Brochure Hardglas
  •