Mededelingen

Van der Ham op Instagram

Goed nieuws!
Vanaf nu kun je ons ook volgen op Instagram. Hier posten we foto’s van onze producten en diensten, geven we een kijkje achter de schermen en plaatsen we interessante nieuwtjes.

https://instagram.com/vanderhamglas?utm_medium=copy_link

Oplopende levertijden en prijswijzigingen

Vanwege de tekorten rondom de floatglas aanvoer bij de isolatieglasfabrikanten zal in de komende tijd de productie op willekeurige momenten stil komen te vallen. Dit houdt concreet voor ons en ook voor u in dat we de opgegeven leverdata niet kunnen garanderen. Elke leverdatum dient vanaf nu dan ook gezien te worden als indicatief. Wij zullen op onze beurt ons uiterste best doen om u als altijd keurig op tijd te blijven bezorgen maar u moet er rekening mee houden dat leveringen langer kunnen uitblijven dat verwacht.
Wat betreft de prijzen verwachten wij niet dat aan de stijging van kosten en prijzen van glasproducten een einde is gekomen. Diverse fabrikanten voeren momenteel al prijsverhogingen door. Deze zijn ingegeven door een dringend tekort aan grondstoffen op de wereldmarkt waardoor ook de kosten stijgen.
Het ziet er dan ook naar uit dat wij binnen afzienbare tijd genoodzaakt zullen zijn een verhoging te moeten doorvoeren. Zodra hier meer over bekent is zullen wij u daar zo snel mogelijke nader over informeren. Wij willen u adviseren om voorzichtig om te gaan met prijsopgaves voor producten die u mogelijk pas over enkele weken/maanden zult bestellen. Voor de meest actuele prijzen adviseren wij u daarom voortijdig contact met ons op te nemen.

Mochten er vragen zijn naar aanleiding van bovenstaande dan staat het u vrij om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord.

Team Van der Ham

vakantiesluiting

Beste klant,

De eerste helft van het jaar zit er alweer op en de zomervakantie breekt aan. Lees hier alles over onze vakantiesluiting en de uiterste besteldata!

Vanaf vrijdag 6 augustus t/m zondag 29 augustus zijn wij gesloten. Tijdens deze periode blijft het mogelijk om via onze website of per mail uw bestelling door te geven, uw bestelling wordt dan na onze vakantiesluiting verwerkt. U kunt in deze periode ook een bericht achterlaten via het contactformulier op onze website.

Vanaf maandag 30 augustus 8:30 uur staan we weer met het complete Van der Ham team voor u klaar.

Wij willen u zoveel mogelijk de service blijven bieden die u van ons gewend bent. Wilt u uw bestelling nog geleverd hebben voor de bouwvak bestel dan tijdig. Voor isolatieglas geldt dat de levertijd door de toenemende vraag kan oplopen tot 3 weken. Voorkom teleurstelling!

Vanwege de vakantieperiode gelden onderstaande uiterste besteldata:

– Voor snij en slijpwerk geldt vrijdag 30 juli als laatste besteldag.
– Spoedleveringen beperkt mogelijk in overleg.

Al deze data zijn onder voorbehoud en in overleg.

Wij vertrouwen erop u naar tevredenheid te hebben geïnformeerd en wensen u een fijne vakantie!

Met vriendelijke groet,
TEAM VAN DER HAM GLASGROOTHANDEL

Website KVD ramen

Bestel gemakkelijk uw klep-, val- en draairamen of vraag een offerte aan via de nieuwe pagina https://vanderham.kvdramen.nl/

Hier kunt u een keuze maken uit enkel KVD-Ramen, isolatie KVD-ramen of isolatie KVD-Ramen voorzien van een keramische screen. Alle geïsoleerde uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar in het politie keurmerk veilig wonen PKVW-klasse 2 volgens NEN 5096 en in Triple beglazing.

Afleverbonnen alleen nog digitaal

Per 17 Augustus wordt er alleen nog maar gebruik gemaakt van digitale afleverbonnen. Onze chauffeurs hebben geen papieren afleverbonnen meer bij zich maar werken met een app, waarop u de levering aftekent en direct uw afleverbon via e-mail toegestuurd krijgt inclusief foto. Handig, snel en duurzaam.

Wat verandert er precies en waarom we dit doen.

Wat is de grootste verandering voor u als klant?
“U tekent geen papieren afleverbon meer, maar u tekent voortaan digitaal af via de app van onze chauffeur. De afleverbon inclusief foto wordt vervolgens vrijwel direct per e-mail aan u verstuurd.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Na het laden en de controle van de order wordt tijdens het laden de afleverbon naar de app van de chauffeur gestuurd. De chauffeur rijdt naar het adres om de order te lossen en daar controleert én tekent de klant de afleverbon via de app van de chauffeur. Op de bon kunnen ook meteen opmerkingen of foto’s toegevoegd worden. Hierna ontvangt de klant via het opgegeven e-mailadres de afleverbon in pdf-formaat.”

Wat is het voordeel van zo’n digitale afleverbon?
“Er zijn veel voordelen! Een digitale afleverbon zal niet snel zoekraken en is niet gevoelig voor invloeden van buitenaf, zoals het weer. Een papieren bon die tussen de materialen buiten ligt, kan door weer en wind weleens onleesbaar worden. Mocht u niet aanwezig zijn op de locatie dan kunt u door de toegevoegde foto zien waar de levering staat en in welke staat deze is afgeleverd. En we gebruiken natuurlijk geen papier meer, iets dat past binnen ons duurzame beleid.

Een digitale afleverbon is handig, snel en duurzaam.”

Maatregelen bezorgen

Geachte relatie,

De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten staat voorop en daarom houden we bij Van der Ham glasgroothandel de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwgezet in de gaten. We treffen uiteraard maatregelen waar dat nuttig en nodig is en volgen daarbij de algemene richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en andere autoriteiten.

 
Deze maatregelen zijn helaas ook van invloed op de werkwijze en prestaties die u van Van der Ham glasgroothandel gewend bent.

 
Het bezorgen van het glas vraagt in deze moeilijke omstandigheden om een aangepast beleid. Zolang dat veilig en gezond kan, blijven we op verantwoorde wijze bezorgen. Volgens het RIVM is het risico van besmetting via zendingen heel klein. Zij geven aan dat er geen bewijs is dat mensen door het aanraken van de geleverde producten besmet zijn geraakt en raden in het algemeen aan om regelmatig uw handen te wassen.
We volgen de RIVM-richtlijnen en nemen hygiënemaatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We zorgen er voor dat onze medewerkers weten wat ze moeten doen om gezond te blijven en zo hygiënisch mogelijk te werken.

 
Voor de leveringen heeft dit de volgende consequenties:

 • Onze chauffeurs houden ten aller tijden 1½ meter afstand en vermijden fysiek contact.
 • De levering wordt buiten het pand neergezet waarna u zelf het glas binnen kunt zetten.
 • Onze chauffeurs zullen indien een handtekening vereist is, in overleg met de klant, zelf de afleverbon aftekenen.
 • Afleverbonnen ontvangt u digitaal per mail.
 •  
  Onze productie en expeditie werken op dit moment met aangepaste veiligheidsregels. Hierdoor bestaat de kans dat er vertraging ontstaat in de leveringen. Wij vragen hiervoor uw begrip en zullen er alles aan doen om uw orders op tijd uit te leveren. Voor onze verkoopbinnendienst geld dat ze gewoon bereikbaar zijn tussen 8.00 en 17.00 voor al uw vragen en opmerkingen.

   
  Natuurlijk geven de bovenstaande maatregelen geen garantie voor een virusvrije werkvloer. Wel hopen wij hiermee de impact van het coronavirus op onze medewerkers en klanten te beperken.
  De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop dus pas goed op uzelf en elkaar.

   
  Wij hopen op uw begrip in deze aparte tijden.
  Team Van der Ham

  Maatregelen Coronavirus

  Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft flinke impact op het openbare leven.

  Natuurlijk doen wij er alles aan om de leveringen zo goed mogelijk te blijven uitvoeren en u te adviseren op gebied van glastoepassingen! Door alle maatregelen vanuit de overheid en het advies van het RIVM, neemt Van der Ham extra preventieve maatregelen om de veiligheid van onze klanten, bezoekers en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen.

   Klanten die verkouden zijn, hoesten of niezen en koorts hebben vragen wij niet naar onze afhaalbalie te komen.
   Als u glas komt ophalen wilt u dan vooraf bellen zodat wij alles klaar kunnen zetten. Wij vragen u om buiten te wachten, zodra uw bestelling klaar staat zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.
   In geval van grotere afmetingen waarbij hijshulp noodzakelijk is vragen wij u zoveel mogelijk in de cabine te blijven.
   De productieruimte is alleen toegankelijk voor medewerkers.
   Onze medewerkers zullen op gepaste afstand van de klanten blijven. Dat is niet uit onbeleefdheid, maar om het risico voor zowel klant als medewerker zo klein mogelijk te houden.
   Indien er contant afgerekend dient te worden kan dit uitsluitend via PIN-betaling. Cash geld nemen wij momenteel niet aan.

  De zaken gaan gewoon door en uiteraard is onze verkoop binnendienst per mail en telefonisch bereikbaar voor al uw vragen. We hebben onze buitendienst gevraagd voorlopig alle klantbezoeken zoveel mogelijk uit te stellen. Heeft u een reclamatie te melden dan kunt u deze per mail doorgeven voorzien van duidelijke foto’s, de locatie van de ruit en adres- en contactgegevens. Indien een beoordeling op locatie noodzakelijk is zullen wij hiervoor een afspraak maken.

  Het transport zal op aangepaste wijze doorgaan en onze chauffeurs zijn op de hoogte gebracht over de richtlijnen. Zij zullen het contact bij levering beperken en een gepaste afstand houden. Daarom zullen zij indien een handtekening vereist is, in overleg met de klant, zelf tekenen.

  Natuurlijk geven de bovenstaande maatregelen geen garantie voor een virusvrije werkvloer. Wel hopen wij hiermee de impact van het coronavirus op onze medewerkers en klanten te beperken. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop dus pas goed op uzelf en elkaar.

  Wij hopen op uw begrip in deze aparte tijden.

  Automatisch afhaalbericht

  Vanaf deze week zal er automatisch een afhaalbericht aan u verstuurd worden per mail en/of SMS zodra een afhaalorder bij ons gereed staat. U wordt dus niet meer telefonisch op de hoogte gebracht als de order klaar staat. In eerste instantie ontvangt u zowel een mail als SMS, mocht u voorkeur hebben voor één van beide dan kunt u dit aangeven.

  Geen Fax verkeer meer mogelijk.

  Vanaf vandaag 14 mei beschikken wij niet meer over een fax.
  Uiteraard zijn wij via telefoon: 0412-634455 en mail: info@hamglas.nl bereikbaar.

  Voor u betekent dit dat bestellingen per mail, via de snelkoppeling op onze website of telefonisch doorgegeven kunnen worden.

  Wij willen u verzoeken uw bestellingen zo veel mogelijk per e-mail te versturen, dit om misverstanden te voorkomen. Indien u onverhoopt toch telefonisch uw bestelling moet doorgeven is het risico van een foutieve maatvoering voor rekening van de besteller. Wij zullen uiteraard dit risico tot het minimum trachten te beperken door consequent uw bestelling terug te lezen, waarbij u akkoord dient te geven op de juistheid van de door ons genoteerde afmetingen.