Mededelingen

SLuiting vanwege feestdagen

In verband met een aantal feestdagen zijn wij op de volgende data gesloten:
27 April – Koningsdag
10 mei – Hemelvaartsdag
11 mei – Vrijdag na hemelvaartsdag
21 mei – Pinksteren

Vanwege deze feestdagen en een aantal feestdagen in Duitsland (1 en 31 mei) dient u er rekening mee te houden dat levertijden hierdoor niet gegarandeerd kunnen worden.

Geen Fax-verkeer meer na 1 januari

KPN heeft aangekondigd in 2019 volledig te stoppen met de verouderde techniek van ISDN lijnen. Dit heeft tot gevolg dat wij vanaf 1 januari 2018 geen faxen meer kunnen ontvangen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt te kijken naar andere mogelijkheden om de bereikbaarheid te garanderen.

Voor u betekend dit dat bestellingen vanaf 1 januari per mail, via de snelkoppeling op onze website of telefonisch doorgegeven kunnen worden.

Wij willen u verzoeken uw bestellingen zo veel mogelijk per e-mail te versturen, dit om misverstanden te voorkomen. Indien u onverhoopt toch telefonisch uw bestelling moet doorgeven is het risico van een foutieve maatvoering voor rekening van de besteller. Wij zullen uiteraard dit risico tot het minimum trachten te beperken door consequent uw bestelling terug te lezen, waarbij u akkoord dient te geven op de juistheid van de door ons genoteerde afmetingen.

Prijsverhoging Duco ventilatieroosters

Hierbij willen wij u graag op de hoogte brengen van het volgende:

Na evaluatie van diverse grondstofprijzen is door Duco beslist om per 01/02/2018 een prijsstijging door te voeren van 3,5%.

Reden van deze stijging zit hem in de forse stijging van de aluminium-, kunststof- en lakpoederprijzen ten opzichte van het laatste vergelijkingspunt begin 2017.

De prijsstijging geldt voor de volgende productgroepen:

• Raamventilatie (maatwerk en voorraad)
• Geluiddempende ventilatie (suskasten)
• Brandwerende ventilatie
• Textielzonwering

Prijsverhoging 2017

Geachte relatie,

De steeds verdere productiebeperkingen van floatglas in de achterliggende crisisjaren en vervolgens het momenteel sterk aantrekken van de vraag hebben ervoor gezorgd dat de prijzen voor het basisglas explosief zijn gestegen.

Geruime tijd hebben wij deze prijsstijging voor onze rekening kunnen nemen maar nu zijn wij inmiddels genoodzaakt om een verhoging door te voeren op zowel enkelglas als isolatieglas.

Dit houdt in dat wij onze tarieven voor enkelglas en isolatieglas met ingang van 16 oktober 2017 met 6% zullen verhogen.

Onze uitstaande offertes blijven natuurlijk geldig voor de daarin aangeduide periode.

Wij vragen om uw begrip voor het bovenstaande en zullen ons uiterste best blijven doen om de service die u van ons gewend bent te blijven verlenen.

Indien u toelichting wenst neem dan gerust even contact met ons op wij staan u graag te woord,

Met vriendelijke groet,

VAN DER HAM GLASGROOTHANDEL B.V.

Aanmelden lege bokken vergemakkelijkt

Door de explosieve groei in de bouwsector is ook de vraag naar glas enorm gestegen. Voor de levering van al dit glas zijn glasbokken nodig. Op dit moment zijn er veel glasbokken in omloop en blijven lege bokken vaak lang staan. Wij begrijpen dat het ook bij u druk is maar toch willen wij vragen om lege bokken zo spoedig mogelijk aan te melden zodat wij deze kunnen ophalen en weer kunnen inzetten voor de volgende levering. Zorgt u er a.u.b. voor dat de bokken leeg en bereikbaar zijn.


Om het voor u als klant makkelijker te maken om lege bokken aan te melden zal van der Ham de bokken voorzien van een hanger/sticker met daarop een QR code. Door deze code te scannen op uw mobiel wordt u direct doorverwezen naar ons aanmeldformulier waar u de gegevens makkelijk en snel kunt invoeren. Onze medewerker zal dan het afhalen zo snel mogelijk opnemen in de planning. U kunt de bokken ook aanmelden via de link in het snelmenu op onze website.

Op deze manier hopen wij de omloopsnelheid van de bokken te verhogen en een bijdrage te kunnen leveren aan het verkorten van de levertijden.

Levertijden onder druk

Geachte relatie,

De aanhoudende drukte en het feit dat ten gevolge van de crisis de productiecapaciteit van isolatieglas is gekrompen en de vraag de laatste maanden explosief is toegenomen heeft dit er toe geleid dat alle iso-fabrikanten hun totale capaciteit tot op het bot toe hebben benut.

De fabrikanten doen op dit moment wat ze kunnen en produceren 24/7 maar er kan gewoon niet nog meer uitgeperst worden. Wij moeten daar als afnemers ernstig rekening mee houden.

De levertijden kunnen dus niet langer gegarandeerd worden zoals u dat van ons altijd gewend bent geweest. Dat spijt ons enorm maar hier valt even niets tegen te doen. Houd dus vooral rekening met een paar extra dagen in uw planningen. Met name speciale samenstellingen zoals bijvoorbeeld gelaagd glas en roedes vragen meer tijd dan normaal het geval is.

Houdt u er ook rekening mee dat de spoedservice zoals u van ons gewend bent, momenteel niet met zekerheid te garanderen is.

We hopen dat we op korte termijn meer duidelijkheid kunnen verschaffen en dat wij u weer de levertijden kunnen garanderen zoals u die van ons gewend bent.

Tevens lopen de fabrikanten ook aan tegen voortdurend productieverlies doordat de glasbokken niet tijdig retour komen. We verzoeken iedereen dan ook vriendelijk om deze zo spoedig mogelijk leeg te melden bij ons. Zo kunnen we verdere productiestagnatie door een gebrek aan bokken voorkomen.

Indien u toelichting wenst neem dan gerust even contact met ons op, wij staan u graag te woord,

Met vriendelijke groet,

VAN DER HAM GLASGROOTHANDEL B.V.

Aanpassing bezorgschema

Os, juni 2016.

Geachte relatie, beste klant,

In het kader van efficiency en kostenbeheersing, heden tendage zo ongeveer de belangrijkste woorden die we elke dag wel een keer horen, willen wij ons bezorgschema aanpassen.

Het is onze bedoeling om straks onze bezorgadressen als volgt te bezoeken:

Maandag:            Links van Oss, tussen Zaltbommel en Eindhoven.

Dinsdag:             Rechts van Oss, tussen Arnhem en Venlo.

Woensdag:          Kraanassistentie, Oss en directe omgeving.

Donderdag:         Links van Oss, tussen Zaltbommel en Eindhoven.

Vrijdag:               Rechts van Oss, tussen Arnhem en Venlo.

Bijgaand vindt u een lijst met de plaatsnamen die bij route Links danwel Rechts worden ingedeeld.

Tevens zijn we genoodzaakt eventuele extra kosten met betrekking tot het bezorgwerk in rekening te brengen. We zullen voortaan € 22,50 exclusief btw voor het transport berekenen indien wij:

  1. Op een adres voor u moeten bezorgen, dat niet uw      werkplaatsadres is. (uw werkplaats wordt altijd gratis aangereden).
  2. En,…als het daarbij tevens een orderwaarde betreft      kleiner dan € 250,–.
  3. Naleveringen buiten uw schuld om worden zonder extra      kosten bezorgd.

Met deze maatregel verwachten wij onze dienstverlening naar u toe te kunnen continueren op het niveau zoals u dat van ons gewend bent. Indien u vragen of opmerkingen heeft over het bovenstaande neem dan gerust even contact op met een van onze medewerkers. Wij staan u graag te woord,

Met vriendelijke groeten,

VAN DER HAM GLASGROOTHANDEL B.V.

Lijst plaatsnamen:

Route   Links van Oss Route Rechts van Oss
Maandag   / Donderdag  Dinsdag   /  Vrijdag 
Alphen Arnhem
Beek   & Donk Balgoy
Beneden-Leeuwen Bemmel
Berghem Bergharen
Berlicum Beuningen
Boekel Boxmeer
Boerdonk Cuijk
Boven-Leeuwen Dieden
Boxtel Druten
Den   Dungen Elst
Deurne Escharen
Dreumel Gassel
Engelen Gendt
Erp Gennep
Geffen  Grave
Gemert Haren
Goirle Heijen
Hedel Herpen
Heesch Horst 
Heeswijk-Dinther Huissen
Helmond Langenboom
Kerk-Avezaath Linden
Lith Mill
Lithoijen Nijmegen
Loosbroek Oeffelt
Maasbommel Ravenstein
Macharen Reek
Maren-Kessel Sambeek
Megen Schaijk
Mierlo Sevenum
Moergestel St-Agatha
Nijnsel Velden
Nistelrode Velp
Nuland Venlo
Odilliapeel Venray
Oss Vianen
Rosmalen Vierlingsbeek
Rossum Wanroij
Schijndel Wijchen
s-Hertogenbosch Wilbertoord
St.   Michielsgestel Zetten
St.   Oedenrode
Teefelen
Tiel
Tilburg
Uden
Veghel
Velddriel
Veldhoven
Venhorst
Vinkel
Volkel
Vorstenbosch
Vught
Waalwijk
Wamel
Zaltbommel
Zeeland
Zijtaart
Zoelen

NPR 3577

Oss, juli 2015

Geachte relatie, beste klant,

Voor uw gemak hebben we op onze site een Pdf-bestand beschikbaar gemaakt inzake de NPR 3577, welke u kunt downloaden.

Hierin vindt u meer informatie over de beglazingsnormen van gebouwen.

Tevens willen we u graag attenderen op een filmpje hierover dat is gemaakt door het Kenniscentrum Glas.

Mochten er nog vragen zijn staan onze binnendienstmedewerkers u graag te woord.

Met vriendelijke groeten,

VAN DER HAM GLASGROOTHANDEL B.V.