Energietoeslag Oktober

Geachte relatie,

Hierbij informeren wij u over de hoogte van de Energietoeslag (ET) die wij in de maand oktober separaat aan u zullen doorbelasten. Op alle orders die wij ontvangen in de periode van 1 oktober tot 1 november zullen wij een Energietoeslag in rekening brengen van € 0,473 /kg. Deze Energietoeslag zal separaat op de opdrachtbevestiging vermeld worden. Wanneer er vooraf een offerte is aangevraagd wordt de energietoeslag geactualiseerd op het moment dat u de opdrachtbevestiging ontvangt.

Deze toeslag wordt gebaseerd op de gemiddelde maandelijkse aardgasprijs volgens de tabel van de Nederlandse TTF. Elke laatste dag van de maand zullen wij u informeren over de Energietoeslag voor de volgende periode. De energietoeslag wordt berekend over de minimaal te berekenen m². Dit is in het geval van isolatieglas 0,65 m².

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne stijgt de gasprijs nu zelfs in de zomer nog fors en heeft dit een enorm verstorend effect op de energiemarkt. Wij adviseren u daarom die ontwikkeling te volgen en daarmee in het prijspeil naar uw klanten rekening te houden. Blijf uiterst voorzichtig met prijzen op langere termijn in uw offertes. Wij gaan ervan uit dat deze maatregel van tijdelijke aard is. Mochten er ontwikkelingen zijn, dan informeren wij u.

Mocht bovenstaande vragen oproepen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,
TEAM VAN DER HAM GLASGROOTHANDEL