Prijsaanpassing Vlakglas en Isolatieglas

Geachte relatie,

Het zal u niet zijn ontgaan dat prijzen van grondstoffen, energie en transport in de afgelopen periode aanzienlijk zijn gestegen. Hierdoor worden wij geconfronteerd met prijsaanpassingen van de producenten waar wij onze producten inkopen. Tot op heden zijn deze kosten volledig door Van der Ham Glasgroothandel geabsorbeerd. Dientengevolge zijn wij helaas genoodzaakt om met ingang van 1 oktober 2018 een prijsaanpassing van +4% door te voeren voor zowel vlakglas als isolatieglas.

Onze uitstaande offertes blijven natuurlijk geldig voor de daarin aangeduide periode.

De verwachting uit de markt is dat er tussen nu en eind 2018 geen verdere verhogingen zullen volgen. Voor de periode daarna echter ontvangen wij nu al signalen van verdere prijsaanpassingen.

Door de ontstane krapte op de markt dient u rekening te houden met oplopende levertijden. Spoed bestellingen kunnen niet worden gegarandeerd, wilt u zeker zijn van uw levering dan zal dit in overleg moeten. Van der Ham Glasgroothandel is zich bewust van de huidige marktomstandigheden waarmee iedereen in onze industrie wordt geconfronteerd en zal waar mogelijk haar klanten ondersteunen.

Tenslotte willen wij u mededelen dat er een verlaging is van de recyclingbijdrage op isolatieglas. De recyclingbijdrage die vanaf 1 oktober op de Nederlandse markt wordt gehanteerd, wordt verlaagd van 40 naar 30 cent per vierkante meter.

Wij vertrouwen erop u naar tevredenheid te hebben geïnformeerd en zien uit naar voortzetting van de prettige samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Van der Ham Glasgroothandel
Hans de Veer
Directeur